Catalunya torna a apostar per fomentar les noves tecnologies

Catalunya crearà un “hub” mundial d’impressió 3D que començarà a ser operatiu el 2020 i que s’instal·larà en un centre de més de 10.000 m2 al Campus Diagonal Besòs, a Barcelona. El hub, segons Carles Puigdemont, president de la Generalitat, “És un projecte estratègic per a l’impuls del sector a Catalunya, per a fer-nos atractius i captar inversions”.

El govern català aportarà 5 milions d’euros sobre la inversió de 28 milions necessària per a portar a terme el projecte. Els 23 milions restants provindran del FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) i de la inversió privada. El projecte compta amb el suport d’importants empreses i entitats, com HP, Ricoh, Epson, Fira de Barcelona i l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC).

La intenció és convertir aquest centre en una plataforma a on realitzar activitats de R+D+i per a fomentar la impressió 3D, actuant com un laboratori públic que impulsarà l’accés de la indústria catalana a aquest camp i convertint-lo en un punt de trobada internacional per a tots els interessats en iniciar projectes relacionats amb aquesta tecnologia.

La tecnologia d’impressió 3D s’està aplicant ja en sectors tan complexos com l’aeroespacial, el de l’automoció o el de la medecina de precisió, a més d’haver irromput també, entre d’altres, en el món de la moda, l’educació i l’arquitectura, a on s’utilitza per a crear prototips i maquetes de manera més ràpida.

Per a més informació, aneu aquí.

 

Segueix-nos a Twitter.