Project Description

El primer dispositiu de diagnòstic in vitro per a la detecció precoç de la Isquèmia Cardíaca

Les malalties cardiovasculars (MCV) són la causa principal de mort al món, representant el 31% de totes les morts l’any 2015. La detecció primerenca d’isquèmia (restricció en el subministrament de sang als teixits, causant escassetat d’oxigen) és essencial per prevenir la progressió del dany cardíac, però de moment no hi ha un biomarcador per a aquesta detecció. De fet, gairebé el 90% dels mètodes disponibles de diagnòstic in vitro (DIV) es basen en la quantificació de marcadors de necrosi, un estadi avançat de dany orgànic. Òbviament, aquests mètodes són inútils per a la detecció precoç del dany isquèmic.

El nostre client, GlyCardial Diagnostics SL, ha desenvolupat AGLYC, un dispositiu IVD basat en la quantificació ràpida dels nivells plasmàtics d’Apo J-Glyc en plasma, com un nou biomarcador per al diagnòstic, pronòstic i estratificació del risc d’isquèmia i dany tissular isquèmic.

GlyCardial és una empresa formada per quatre persones, tres d’elles dones, i està centrada en el desenvolupament d’aquest important projecte.

La missió principal d’AGLYC és reduir l’impacte de la malaltia en la vida dels pacients, millorant el diagnòstic precoç dels esdeveniments isquèmics cardíacs.

GlyCardial es va presentar a la convocatòria de maig de 2018 de la fase 1 de l’SME Instrument. Després d’aconseguir el finançament al primer intent, es va presentar a la convocatòria d’octubre de 2018 de la fase 2, va superar la fase d’entrevista i ens plau comunicar que han aconseguit, també a la primera, la subvenció necessària per a dur a terme aquest projecte, amb una nota de 13,99.

Estem molt satisfets de la nostra participació en l’èxit rècord de GlyCardial: aconseguir el finançament de la Fase 1 i de la Fase 2 dins el mateix any i al primer intent. Els desitgem molts èxits en el desenvolupament d’aquest fantàstic projecte que salvarà la vida de tantes persones!

Convocatòria:
H2020-EIC-SMEInst-2018-2020 (SME Instrument)

Topic:
EIC-SMEInst-2018-2020: SME instrument

Cost Total Projecte:
 2,727,139 €

Finançament Obtingut:
1,908,997.30€

Data Inici Projecte:
01-02-2019

Durada:
24 meses

GlyCardial Diagnostics SL és una empresa espanyola fundada el 2017 com a spin-off de l’ICCC-IR-Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). Actualment està centrada en el desenvolupament d’un nou dispositiu IVD per a la isquèmia miocàrdica. La seva missió és millorar el diagnòstic precoç d’esdeveniments isquèmics cardíacs per reduir l’impacte de la malaltia a la vida dels pacients.

Altres projectes finançats