Project Description

Una innovadora i molt rendible màquina processadora de carn 100% natural per a salsitxes i hamburgueses

La carn processada de manera natural al 100% (salsitxes, hamburgueses i menjars preenvasats) es deteriora molt més ràpid que els equivalents produïts industrialment, especialment perquè no contenen conservants químics. Per tant, perden qualitat més ràpid que els seus competidors industrials o es veuen obligats a afegir conservants químics, el que fa que perdin el seu estat natural.

El nostre client, el conegut fabricant espanyol d’equips per a aliments processats, Equipamientos Cárnicos S.L. (Mainca), analitzarà la viabilitat de la producció d’una innovadora màquina per a carnissers i productors de salsitxes amb una notable millora en les seves característiques que, a més, mantindrà la certificació orgànica de les salsitxes.

BioMainca garantirà la màxima seguretat alimentària dels productes tradicionals i naturals sense necessitat d’afegir-hi químics, allargarà la vida útil de les salsitxes en un 40%, preservant la seva qualitat i propietats organolèptiques, i augmentarà la productivitat dels carnissers en un 45%, reduint els costos de producció en: -15% consum d’energia, -68% consum d’aigua i -25% rebuig d’aliments. A més, disminuirà en un 50% la presència de crom a la carn pel desgast de ganivets i plats, previndrà reaccions al·lèrgiques i la formació de substàncies cancerígenes causades pels conservants i serà reconegut per l’esquema TSG de la UE (especialitat tradicional garantida) que augmenta els ingressos dels petits processadors de carn i beneficia l’economia rural en general.

Per tal d’obtenir finançament pel seu projecte, Mainca es va presentar a l’última convocatòria de la Fase 1 de l’SME Instrument, celebrada al setembre de 2019, i, després d’obtenir una nota de 13.69, l’han aconseguit!

Des d’Aristos volem felicitar Mainca per aquest èxit obtingut i ens sentim molt feliços d’haver pogut col·laborar amb ells en aquest fantàstic projecte que farà una important aportació a l’economia rural i a la qualitat dels nostres aliments.

Convocatòria:
H2020-EIC-SMEInst-2018-2020 (SME Instrument)

Topic:
EIC-SMEInst-2018-2020: SME instrument

Cost total Projecte:
71.429 €

Finançament Obtingut:
50.000 €

Data Inici Projecte:
01-11-2019

Durada:
6 mesos

EQUIPAMIENTOS CARNICOS S.L (MAINCA) és un conegut fabricant europeu d’equips de processament de carn. S’especialitza en equips per a processar carn picada i embotits frescos o secs pel petit i mitjà productor. És una empresa amb gran projecció internacional, amb presència constant a més de 80 països i que exporta al voltant del 70% de la seva producció.

Otros proyectos financiados