Project Description

Nova màquina professional de cafè espresso ecoeficient i saludable

Aquest projecte és la continuació de l’estudi de viabilitat de la fase 1 finançada d’Ecobrew, que va concloure amb èxit. Una versió prèvia d’aquesta proposta per a fase 2 es va presentar el setembre de 2015. Va ser avaluada amb una puntuació de 12.81 i va aconseguir el Segell d’Excel·lència, però no va ser finançada per restriccions pressupostàries.

ECOBREW proposa una màquina professional de cafè espresso innovadora, saludable i que fa un ús eficient de l’energia.

El cafè és la segona mercaderia més comercialitzada al món, després del petroli en cru. El 40% del consum global de cafè es realitza fora de la llar i els cafès especials s’han convertit en una important tendència a nivell mundial.

IBERITAL és una empresa amb 40 anys d’història que té 56 empleats i presenta una facturació anual d’11,77 milions d’euros. El 60% de les seves vendes són exportacions i té com a objectiu el mercat creixent de les màquines professionals de cafè espresso, un mercat que s’estima que pot sobrepassar un volum de mil milions d’euros el 2016.

No obstant, les actuals màquines de cafè espresso professionals es basen en tecnologies que quasi no han evolucionat en 100 anys. IBERITAL ha identificat una gran oportunitat en aquest mercat creixent per a introduir una màquina de cafè amb un disseny completament nou, basat en la introducció de materials sense plom, la eficiència energètica i la connectivitat a internet.

La innovació proposada té com a objectiu noves oportunitats de mercat adreçades a tres reptes globals i tendències (alimentació saludable, sostenibilitat, món connectat).

Aquest projecte i el nou producte encaixen al pla estratègic d’IBERITAL i resultaran en un creixement de l’empresa fins a convertir-se en una empresa europea mitjana, amb una marca que serà reconeguda globalment, amb vendes que doblaran les seves xifres cap a 2019 i les triplicaran el 2022 i amb el benefici de crear ocupació en triplicar la seva plantilla fins a arribar als 150 treballs directes i 350 indirectes en 6 anys.

Durant aquest projecte de fase 2, IBERITAL portarà a terme el disseny i desenvolupament del projecte, l’escalat industrial, la certificació de la màquina a Europa i a set països més, la demostració dels beneficis per als diferents usuaris i pels distribuidors, i, finalment, la preparació per a la comercialització i disseminació a nivell mundial de la màquina profeSsional de cafè espresso ECOBREW.

Convocatòria:
SME instrument phase 2 – H2020-SMEINST-2-2015

Topic:
SFS-08-2015 – Resource-efficient eco-innovative food production and processing

Cost Total Projecte:
2.306.908,75

Finançament Obtingut:
1.614.836,13 €

Data Inici Projecte:
01-05-2016

Durada:
2 anys

Altres projectes finançats