Project Description

Un Dron de Control de Plagues: La millor solució per a l’eradicació de la Processionària del Pi

La processionària del pi (Thaumetopoea pityocampa) és una espècie de lepidòpter defoliador que abunda en boscos de pins d’Europa del Sud, encara que el canvi climàtic està afavorint la seva expansió cap a tots els països europeus, inclosos els centrals. Les erugues estan cobertes de pèls urticants que es desprenen i suren a l’aire, per tant poden provocar irritació a les oïdes, el nas i la gola als éssers humans, així com intenses reaccions al·lèrgiques que en els casos més severs poden portar a la mort. Els animals domèstics són també grans víctimes dels efectes de la processionària, ja que, si entra en contacte amb la llengua de l’animal, es pot arribar a la necrosi de la mateixa. Però els grandíssims afectats són els pins i l’àrea on es troben. Les severes defoliacions produeixen el debilitament de tota la seva estructura i els pins més joves poden arribar a morir. Aquesta gran defoliació, en situacions que s’alineïn amb una possible sequera, poden arribar a convertir l’àrea en una zona de greu risc d’incendi, a causa de l’acusada sequedat dels arbres i del terreny; podent portar, per tant, com a resultat d’hipotètics incendis, a la deforestació de grans extensions.

El nostre client, l’empresa FitoStinger S.L., ha combinat els avenços recents en intel·ligència artificial i tecnologia d’avions no tripulats per a crear una solució innovadora per a la indústria de control de plagues, i en concret per a l’eradicació de la Processionària del Pi.

El mètode innovador de FitoStinger utilitza drons automàtics equipats amb visió artificial i una llança especialment dissenyada i patentada que permet que el pesticida sigui injectat directament al niu sense afectar l’àrea circumdant. El mètode de FitoStinger és ràpid, efectiu i respectuós amb el medi ambient, a diferència dels mètodes actuals, que ruixen tot l’arbre amb pesticides, la qual cosa és perjudicial per a altres espècies que viuen a l’arbre i per als humans a l’àrea.

Per tal de tirar endavant el seu projecte, Fitostinger es va presentar a la convocatòria del mes de maig de 2019 de l’SME Instrument Fase 1 i estem molt feliços de comunicar que han obtingut el finançament que sol·licitaven.

Des d’Aristos volem felicitar FitoStinger per aquest èxit i ens sentim molt complaguts d’haver estat partíceps d’aquest nou projecte.

Convocatòria:
H2020-EIC-SMEInst-2018-2020 (SME Instrument)

Topic:
EIC-SMEInst-2018-2020: SME instrument

Cost total Projecte:
71.429 €

Finançament Obtingut:
50.000 €

Data Inici Projecte:
01-09-2019

Durada:
6 mesos

FitoStinger SL és una empresa espanyola, creada a Barcelona, que es dedica a prestar serveis de tractament de control de plagues, utilitzant una tecnologia de drons i eines innovadores de maquinari i programari desenvolupades per a aquesta finalitat.

Altres projectes finançats