Project Description

Una alternativa revolucionària als antibiòtics per prevenir i curar malalties infeccioses a les Unitats de Cures Intensives

Les infeccions adquirides als hospitals són una causa molt important de mortalitat i generen alts costos a les unitats de cures intensives (UCI) de tot el món. El grup infecciós més crític és el format per bacteris gramnegatius que són resistents a múltiples antibiòtics.

El nostre client, l’empresa espanyola Remab Therapeutics, ha desenvolupat HAIKU, un nou producte farmacològic i una teràpia de primera línia per prevenir i curar malalties infeccioses a les UCI, basades en l’eliminació d’anticossos inhibitoris, que són utilitzats pels bacteris per facilitar la seva infectivitat.

Aquest nou medicament permet una protecció immediata als pacients ingressats a l’UCI sense generar resistència als antimicrobians (AMR). HAIKU reduirà els costos dels sistemes de salut públics i privats, i tindrà un gran impacte social: l’alliberament d’espai als hospitals. S’estima que el mercat potencial total és superior a 13 milions de pacients a l’any i, concretament, hi ha més de 4 milions de pacients d’UCI amb risc d’estades prolongades.

Remab Therapeutics és una companyia de biotecnologia que desenvolupa una nova classe de medicaments mitjançant l’eliminació d’anticossos específics naturals. La seva missió és fer avançar les seves teràpies fins convertir-les en assaigs clínics i millorar la vida dels pacients i les famílies afectades per malalties infeccioses.

Per realitzar el seu projecte, Remab es va presentar a l’última convocatòria del 2018 (Novembre) de la fase 1 de l’SME Instrument i, després d’obtenir una altíssima nota de 14,18, han aconseguit la subvenció necessària per dur a terme les tasques requerides en aquesta fase.

Estem molt orgullosos d’haver participat en aquest assoliment de Remab i els desitgem molts èxits en el desenvolupament d’aquest genial projecte, que millorarà tant l’actual sistema de salut.

Convocatòria:
H2020-EIC-SMEInst-2018-2020 (SME Instrument)

Topic:
EIC-SMEInst-2018-2020: SME instrument

Cost total Projecte:
71.429 €

Finançament Obtingut:
50.000 €

Data Inici Projecte:
01-02-2019

Durada:
6 mesos

RemAb Therapeutics és una spin-off de l’Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), amb seu a Barcelona. El seu principal objectiu és convertir-se en líder del sector biofarmacèutic proporcionant solucions sanitàries mitjançant l’eliminació d’anticossos específics.

Altres projectes finançats