Project Description

Un pegat intel·ligent portàtil i innovador per a la monitorització de la hidratació.

La deshidratació és una amenaça silenciosa que afecta la salut i el benestar d’una gran part de la població mundial. Els grups vulnerables com els nens, la gent gran, les dones embarassades i lactants, els atletes i els treballadors a l’aire lliure tenen tendència a desencadenar a llarg termini problemes aguts de salut associats amb ella.

El nostre client, l’empresa Kamleon Ventures SL (Kamleon), ha dissenyat KAM Patch, un pegat intel·ligent portàtil que controla la hidratació a través de l’anàlisi de la suor, sense fils i en temps real.

KAM Patch s’ha creat amb noves nano-tintes capaces de transformar materials bàsics com paper, cautxú o cotó en materials de detecció intel·ligent. A través de l’última generació d’electrònica flexible, el dispositiu pot integrar-se en objectes quotidians del mercat massiu, com pegats o tirites.

KAM Patch és senzill, assequible i no requereix la intervenció directa de l’usuari, cosa que facilita l’adopció per part del mercat. Això ajudarà a la gent a prendre decisions intel·ligents, millorant així la seva qualitat de vida i generant un impacte positiu en la salut pública.

El mercat per a aquest producte encara està emergint, la qual cosa és molt interessant des del punt de vista comercial. KAM Patch és molt diferent de les tecnologies actualment presents en el mercat pel que fa a preu i experiència de l’usuari. L’objectiu de Kamleon és aconseguir una posició estratègica en el mercat en el desenvolupament d’aquest nou negoci de salut i benestar. Després, amb el temps, s’espera que tant la proposta de valor com els models comercials de Kamleon evolucionin.

Amb l’objectiu de realitzar un estudi de viabilitat complet, destinat a mesurar el potencial de KAM Patch i avaluar la seva viabilitat tècnica i econòmica, Kamleon es va presentar, amb l’ajuda d’Aristos, a la fase 1 del SME Instrument, i estem molt contents i satisfets d’anunciar que a la convocatòria de maig de 2018, amb una nota de 13,58 en els resultats de l’evaluació, ha rebut la subvenció necessària per a aquesta primera etapa de KAM Patch. Els desitgem molta sort en el desenvolupament d’aquest interessant projecte.

Convocatòria:
H2020-EIC-SMEInst-2018-2020 (SME Instrument)

Topic:
EIC-SMEInst-2018-2020: SME instrument

Cost total Projecte:
71.429 €

Finançament Obtingut:
50.000 €

Data Inici Projecte:
01-07-2018

Durada:
6 mesos

Kamleon Ventures S.L. és una jove spin-off de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Tarragona, Espanya. L’empresa va ser creada recentment, basant-se en la tecnologia desenvolupada al grup de recerca Nanosensors, liderat pel Dr. Francisco Javier Andrade. Kamleon vol desenvolupar noves plataformes descentralitzades per proporcionar solucions innovadores per a la gestió de la salut i el benestar, especialment centrades en la monitorització de la hidratació.

Altres projectes finançats