Project Description

Una tecnologia de compressió / descompressió patentada i innovadora en un bloc de memòria IP de silici, dins d’un xip.

La tecnologia està creixent cada dia en complexitat i les aplicacions informàtiques necessiten, cada vegada més, un ús intensiu de dades. Més i més programes i aplicacions s’han d’executar al mateix temps i es necessita una capacitat de memòria enorme i creixent, mentre els usuaris esperen una velocitat i un rendiment cada vegada millors.

Però el rendiment i les restriccions de velocitat en gairebé tots els sistemes informàtics, depèn del sistema de memòria. La memòria principal, també coneguda com RAM (memòria d’accés aleatori), té un impacte directe en la quantitat de programes que es poden executar al mateix temps i en la quantitat de dades disponibles que poden utilitzar. Les limitacions a la RAM, per tant, poden obstaculitzar o fins i tot impedir l’ús d’algunes aplicacions avançades.

El nostre client, l’empresa Sueca Zeropoint, ha desenvolupat MaxiMem, una tecnologia patentada de compressió / descompressió (implementada en hardware) que és capaç d’explotar la baixa entropia de la informació en la memòria RAM dels ordinadors, per emmagatzemar i transportar la informació el més densament possible, duplicant la capacitat de la memòria i l’ample de banda i, millorant la velocitat i el rendiment.

A més, MaxiMem es pot instal·lar en el SoC de servidors, telèfons intel·ligents, tablets, ordinadors, incloent ordinadors d’alt rendiment, i tot tipus de dispositius connectats (IOT).

Zeropoint es va presentar al gener a la primera convocatòria del 2019 de la fase 2 del SME Instrument, aconseguint una nota altíssima de 14.25, i, després de superar folgadament la fase d’entrevista a Brussel·les, ens plau comunicar que ha aconseguit la subvenció necessària per a dur a terme el seu projecte.

Estem molt satisfets de la nostra participació, juntament amb l’empresa AVANOA, en l’èxit de Zeropoint i els desitgem molta sort en el desenvolupament d’aquest fantàstic projecte, que serà fonamental en el progrés tecnològic de la nostra societat.

Convocatòria:
H2020-EIC-SMEInst-2018-2020 (SME Instrument)

Topic:
EIC-SMEInst-2018-2020: SME instrument

Cost Total Projecte:
1,387,463 €

Finançament Obtingut:
971,224 €

Data Inici Projecte:
01-05-2019

Durada:
24 mesos

ZeroPoint és una empresa sueca fundada el 2016 i amb seu a Göteborg, Suècia. L’equip tècnic està format per la Universitat de Tecnologia de Chalmers i Qamcom Technologies AB, i actualment està format per arquitectes i enginyers informàtics de classe mundial amb experiència en R + D de primera línia amb Chalmers, SUN Microsystems i Ericsson.

Otros proyectos financiados