Project Description

Teràpia innovadora contra el càncer a través de la inhibició dels gens Myc

El càncer és un desafiament global amb 9 milions de morts anuals i es preveu que els nous casos augmentaran en un 70% en els propers 20 anys. Hi ha una necessitat clara i urgent de teràpies més efectives. A la UE, el càncer de pulmó és el càncer més comú en els homes i el tercer més comú en les dones, amb 2M de casos nous en l’últim any, que representen aproximadament el 20% de totes les morts per càncer. Tot i els considerables avenços recents en el tractament del càncer de pulmó, els tractaments actuals són encara molt ineficaços i altament tòxics.

El nostre client, l’empresa Peptomyc, és una PIME biotecnològica única que està revolucionant el tractament del càncer amb la seva innovadora teràpia que inhibeix els gens Myc. Els Myc són un factor de transcripció que es troba a les cèl·lules normals, controla el creixement, la supervivència i el microambient de les cèl·lules tumorals i està desregulat en molts tipus de tumors, però fins ara aquests gens han resistit tots els esforços per desenvolupar inhibidors efectius. Peptomyc, amb el seu producte patentat OMO-103, és capaç de penetrar els nuclis, atacar els Myc i matar les cèl·lules canceroses.

Amb la intenció de portar al mercat el seu fantàstic producte, Peptomyc es va presentar a la convocatòria d’Abril del SME Instrument Fase 2 i estem molt satisfets d’anunciar que han aconseguit la subvenció necessària per tirar endavant el seu projecte.

És una gran satisfacció per a Aristos haver ajudat a Peptomyc a aconseguir aquest èxit i els desitgem tota la sort del món perquè puguin salvar milers i milers de vides en un futur proper.

Convocatòria:
H2020-EIC-SMEInst-2018-2020 (SME Instrument)

Topic:
EIC-SMEInst-2018-2020: SME instrument

Cost Total Projecte:
 3.170.790,75 €

Finançament Obtingut:
2.219.553,52 €

Data Inici Projecte:
01-09-2019

Durada:
24 meses

PEPTOMYC SL és una empresa biotecnològica fundada el desembre de 2014, centrada en el desenvolupament d’una nova generació de pèptids que penetrin les cèl·lules (CPP), dirigits a l’oncoproteïna Myc per al tractament del càncer. La seva tasca es basa en els darrers vint anys d’investigació científica de la Dra. Laura Soucek en Omomyc, el millor inhibidor directe de Myc conegut fins a la data.

Altres projectes finançats