Project Description

La primera formulació oftàlmica tòpica (gotes pels ulls) que preveu i / o tracta eficaçment la neurodegeneració retiniana induïda per la diabetis (retinopatia diabètica) i / o l’envelliment.

La retinopatia diabètica (RD) és la principal causa de ceguesa entre els adults en edat de treballar. Prop de 93 milions de persones a tot el món i el 3% -4.1% dels europeus pateixen aquesta malaltia. Les primeres etapes de la RD generalment no tenen símptomes, però, quan la malaltia progressa, afecta la visió: visió borrosa, visió doble, dificultat per llegir, taques al camp de visió i pèrdua de la visió perifèrica. Els tractaments actuals són bastant agressius, només estan indicats en estadis avançats de la malaltia, tenen efectes secundaris significatius i la seva efectivitat és limitada.

El nostre client, l’empresa espanyola Retinset, ha desenvolupat RetinDR, que és una formulació oftàlmica tòpica (gotes per als ulls) que preveu i / o tracta efectivament la neurodegeneració retiniana induïda per la diabetis (retinopatia diabètica) i / o l’envelliment.

Per tal de realitzar l’estudi de viabilitat per a aquest projecte i desenvolupar un pla de negoci per a portar-lo al mercat, Retinset es va presentar a la convocatòria de Maig de 2019 de l’SME Instrument Fase 1 i estem molt satisfets d’anunciar que han aconseguit la subvenció que necessitaven per a dur a terme aquesta primera fase.

Des d’Aristos volem felicitar Retinset per aquest èxit obtingut i ens sentim molt feliços d’haver pogut col·laborar amb ells en aquest bonic projecte que ajudarà a centenars de persones a millorar la seva qualitat de vida.

Convocatòria:
H2020-EIC-SMEInst-2018-2020 (SME Instrument)

Topic:
EIC-SMEInst-2018-2020: SME instrument

Cost total Projecte:
71.429 €

Finançament Obtingut:
50.000 €

Data Inici Projecte:
01-09-2019

Durada:
6 mesos

Retinset SL és una empresa espanyola, fundada el 2014, derivada de la companyia Medical Mix S.L.U (grup Medpoint S.L.), una empresa nacional líder en importació i distribució d’equips d’oftalmologia quirúrgica, amb més de 35 anys d’història. Retinset va ser creada per a centrar-se en el desenvolupament i l’explotació de les gotes oculars RetinDR i amb l’objectiu d’aprofitar els coneixements adquirits per a crear una cartera de productes oftàlmics.

Altres projectes finançats