Project Description

Sistema revolucionari ultraràpid per l’estampat en calent de components estructurals lleugers de vehicles amb monitoratge de control de qualitat d’intel·ligència artificial

El mercat automotriu està impulsat per molts programes d’avaluació de l’acompliment de la seguretat. Després de la seguretat, la reducció de les emissions de CO2 i la reducció dels costos de producció són la prioritat per als fabricants d’equips originals que desitgen enfortir el seu avantatge competitiu i complir amb les diverses regulacions de la indústria. Per tant, reduir el pes dels components estructurals d’un vehicle (també anomenat Body-in-White o BIW) d’una manera rendible i sense posar en perill la seguretat dels passatgers ha estat un dels principals objectius dels OEM a les últimes dècades.

El projecte RUSH AI és un sistema ultraràpid per a l’estampat en calent de components de vehicles estructurals lleugers amb monitoratge de control de qualitat d’intel·ligència artificial (AI), que és el resultat de més d’una dècada d’intensives investigacions en el marc de projectes multilaterals interns, nacionals i internacionals.

Els principals avantatges de RUSH AI són:

• Augmenta la productivitat en un factor de 4, ja que redueix en més del 70% el temps total de cicle de fabricació d’un component estampat en calent mitjà
• Incorpora una solució de premsa hidràulica per assolir un temps de cicle total d’automatització de 4.0-6.0 segons.
• Inclou el revolucionari procés “sweating die”, inspirat en la transpiració humana, també conegut com 0.5 TECH, que permet arribar a un “Closed Die time” de només 0.5 segons.
• És aplicable a acers d’ultra alta resistència (> 2,000MPa) i geometries complexes. Per tant, amb RUSH AI es poden fabricar altres components i tipus de peces en brut BIW en la mateixa línia, desbloquejant l’acceptació al mercat de l’UHSS recentment desenvolupat.
• Incorpora un sistema de monitorització de control de qualitat en línia, intel·ligent i autocorrectiu, alimentat per sensors de temperatura físics i virtuals i connectat a un motor Big Data / Intel·ligència Artificial. Aquest sistema s’assegura que cada component fabricat s’inspeccioni individualment. És un procediment de control de qualitat extremadament precís, en línia i en temps real. Representarà un pas més enllà de la Indústria 4.0.

A causa del menor rebuig dels components, la disminució del pes i els temps de cicle més curts, RUSH AI genera estalvis de 70-80% d’OPEX.

El consorci format per dur endavant RUSH AI està format per 4 socis de 3 països de la UE:

1. CRF: CENTRE Ricerche FIAT SCPA – Itàlia
2. ROVALMA, S.A – Espanya
3. Gigant Itàlia S.r.L. – Itàlia
4. DataStories International – Bèlgica

Amb la intenció d’aconseguir ajuda per a finançar-ho, el consorci liderat per CRF, juntament amb Aristos Innovation Consulting, es va presentar a la convocatòria d’Octubre de 2018 del programa FTI de l’H2020 i ens sentim molt orgullosos d’anunciar que han aconseguit la subvenció necessària per a dur-lo a terme, traient una nota de 13,60 als resultats de l’avaluació.

Ens alegrem molt d’haver format part d’aquest èxit del consorci d’empreses que formen RUSH AI i els desitgem als nostres clients la millor de les sorts en el desenvolupament d’aquest projecte tan important per a la seguretat automotriu.

Convocatòria:
EIC-FTI-2018-2020

Topic:
H2020-EIC-FTI-2018-2020

Cost Total Projecte:
3.451.422,5€

Finançament Obtingut:
2.565.883,25 €

Data d’inici del projecte:
01-04-2019

Durada:
24 mesos

Altres projectes finançats