Project Description

Tecnologies escalables per a la recuperació de residus bio-urbans

SCALIBUR és un projecte de recerca i d’innovació que té per objectiu reduir al màxim els residus biològics generats en les poblacions europees mitjançant la introducció de noves cadenes de valor per recuperar i transformar aquests residus, convertint-los en productes d’alt valor afegit, com proteïnes, quitina, lípids, químics i bioplàstics.

El projecte involucra tant empreses privades com ajuntaments, associacions sectorials, centres de recerca i universitats i tindrà una importantíssima repercussió a la societat mitjançant la implementació de models de negoci basats en l’economia circular, al mateix temps que s’involucra als generadors de residus, els ciutadans, per aconseguir desenvolupar la tecnologia per a la societat.

Durant el projecte es realitzaran pilots a Madrid, Albano (Itàlia) i Kozani (Grècia), però es pretén estendre els resultats a nivell europeu, prenent exemple de les municipalitats del nord d’Europa que millor valoritzen els seus residus.

SCALIBUR és un projecte de 4 anys. Amb la intenció d’aconseguir ajuda per a finançar aquest projecte, el consorci liderat per ITENE juntament amb Aristos Innovation Consulting, es va presentar a la convocatòria de febrer de 2018 del programa de recerca i innovació Horizon 2020 IA H2020-SFS-2018-2020 (Sustainable Food Security) sota acord de subvenció número 817788 i ens sentim molt orgullosos d’anunciar que han aconseguit la subvenció necessària per a portar a terme el seu projecte, traient una nota de 14,00 en els resultats de l’avaluació.

Ens alegrem d’haver format part d’aquest èxit del coordinador ITENE i de tot el consorci d’empreses que formen SCALIBUR i els desitgem als nostres clients la millor de les sorts en el desenvolupament d’aquest projecte tan important no només per a nosaltres, si no per a totes les persones i països beneficiats.

El Consorci, coordinat per l’Institut Tecnològic de l’Embalatge, Transport i Logística (ITENE), compta amb 21 socis de 7 estats europeus: ITENE, Espanya; Aeris Tecnologies Ambientals SL (AERIS), Espanya; Nansa Spezialenzyme GmbH (ASA), Alemanya; Fundació Cener-Ciemat (CENER), Espanya; Clúster Vioenergeias Kai Perivallontos Dytikis Makedonias (CLUBE), Grècia; Collaborating Centre on Suistainable consumption and Production GmbH (CSCP), Alemanya; Exergy Netherlands B.V. (EXERGY), Holanda; Foment de Construccions i Contractes SA (FCC), Espanya; Greenovate! Europe (G! I), Holanda; Kour SRL (KOUR), Itàlia; Associazione Regionale dei Comunitat del Lazio-Anci Lazio (LAZIO), Itàlia; Lunds Kommun (LUND), Suècia; Ajuntament de Madrid (MADRID), Espanya; Novamont SPA (Novamont), Itàlia; Nutrition Sciences NV (NS), Bèlgica; FCC Aqualia SA (AQUALIA), Espanya; Università degli Studi di Modena i Reggio Emilia (UNIMORE), Itàlia; Iris Technology Solutions SL (IRIS), Espanya; Waterschap Brabantse Delta (WBD) Holanda; Stichting Wetsus, European Centre of Excellence for Sustainable Water Technology (WETSUS), Holanda i Zetadec BV (Zetadec), Holanda.

Cost Total Projecte:
12.005.922,50 €

Finançament Obtingut:
9.999.391,89 €

Data d’inici del projecte:
01-12-2018

Durada:
48 mesos

Altres Projectes Financats