Project Description

La primera turbina d’eix vertical flotant, robusta i rendible, per a aigües profundes a alta mar

La indústria eòlica a alta mar és un dels sectors de més gran creixement al món, que s’estima que augmenta a una taxa anual del 7.7%, ja que produeix energia més forta, més estable i amb més freqüència que la que es produeix a terra.

Però les solucions existents en aquesta indústria són les turbines eòliques de fons fix i les turbines flotants, ambdues basades en la tecnologia de turbines d’eix horitzontal i marcades per diverses limitacions: les turbines fixades al fons només poden instal·lar-se en aigües de fins 50 m de profunditat, mentre que les flotants tenen problemes per a produir energia a un preu competitiu, sobre tot per culpa d’uns CAPEX i OPEX molt elevats.

El nostre client, l’empresa sueca SeaTwirl, obre aquest ampli potencial de mercat amb una turbina disruptiva d’alta mar que combina la tecnologia d’eix vertical amb una boia d’espar efectiva i més petita. Els grans avantatges de SeaTwirl sobre les altres opcions són:

-Econòmiques: És molt més barata, requereix menys servei i manteniment.
-Tècniques: Utilitza poques peces mòbils, funciona independentment de la direcció del vent, es poden col·locar més a prop unes de les altres, proporciona energia contínuament i utilitza la flotabilitat de l’aigua per a portar el pes.
– Mediambientals: Produeix energia neta, baixos nivells de soroll, és més segura per als ocells i ajuda a protegir el medi marí.

SeaTwirl, a més, és altament escalable. D’aquesta manera, SeaTwirl cobrirà les necessitats dels usuaris allunyats de la costa que no tenen connexió a una xarxa elèctrica, com municipis públics aïllats (illes / zones costaneres) i companyies de la indústria d’alta mar (piscifactories / plataformes de petroli i gas).

Amb la intenció de dur a terme el seu projecte, SeaTwirl AB es va presentar a la convocatòria d’Abril de 2019 de l’SME Instrument Fase 2 i, després d’haver superat folgadament la fase d’entrevista a Brussel·les, han aconseguit la subvenció que necessitaven.

Des d’Aristos ens sentim molt satisfets de la nostra participació, juntament amb l’empresa Avanoa AB, en l’èxit de SeaTwirl i els desitgem molta sort en el desenvolupament d’aquest fantàstic projecte.

Convocatòria:
H2020-EIC-SMEInst-2018-2020 (SME Instrument)

Topic:
EIC-SMEInst-2018-2020: SME instrument

Cost Total Projecte:
3.545.750,00 €

Finançament Obtingut::
2.482.025,00 €

Data Inici Projecte:
01-09-2019

Durada:
24 mesos

SeaTwirl AB és una PIME sueca amb un gran potencial, especialitzada en el desenvolupament, la fabricació i la venda de turbines eòliques marines flotants destinades al mercat mundial que té com a objectiu convertir-se en líder en aquesta indústria. SeaTwirl va ser fundada el 2012 per un curiós, innovador i jove enginyer suec, Daniel Ehrnberg. Des de llavors, la companyia ha crescut contínuament i va realitzar amb èxit una oferta pública de venda a NASDAQ a Estocolm.

Altres projectes finançats