Europa aposta per les empreses dirigides per dones

Els emprenedors, pel simple fet de ser-ho, han de recòrrer un camí llarg i difícil per aconseguir l’èxit, però si a més ets dona, les coses es compliquen encara més.

Les estadístiques demostren que a les líders femenines se’ls concedeix una petita porció dels milers de milions en capital risc que s’inverteixen cada any. I, el que és pitjor, un número significatiu d’aquestes líders que han tractat d’obtenir finançament confirmen haver-se sentit discriminades d’alguna manera.

No obstant això, malgrat els obstacles, el futur de l’emprenedoria femenina està lluny de ser ombrívol. En les darreres dècades, les dones estan creant més empreses que mai, diversos moviments mundials estan obligant els grans inversors a ser més inclusius, i podem constatar diàriament com, cada cop més, grans empreses estan complint el seu propòsit conscient d’afegir dones als llocs directius.

La Comissió Europea, conscient tant de les dificultats com del potencial de les empreses liderades per dones, i sabent que els països membres tenen multitud d’empreses creatives, ambicioses i pròsperes liderades per elles, ha decidit fomentar aquesta circumstància. Per això, a la convocatòria d’octubre d’aquest any de l’EIC Accelerator, així com va succeir també a la passada convocatòria “Green Deal” de maig, reservaran el 25% dels projectes que passin a fase d’entrevista per a empreses liderades per una dona.

El món dels negocis està sent molt lent en crear la igualtat d’oportunitats per a les dones i d’altres grups subrepresentats, per això iniciatives com aquesta són necessàries per a accelerar el procés d’equiparació.

A Aristos estem segurs que, a mesura que s’imposi el canvi, la balança s’inclinarà cap a una societat més igualitària i equitativa a la que tots sortirem guanyant. Com a empresa fundada per una dona, la nostra directora Irene Larroy, des d’Aristos volem donar un reconeixement especial a totes les dones amb les que hem tingut l’honor de treballar al llarg dels anys i dels projectes, i que lideren empreses innovadores que han obtingut el reconeixement de la Unió Europea a través del programa H2020. Volem també animar a totes les emprenedores a treballar amb més il.lusió que mai en la consecució dels seus objectius, ja que poc a poc anem creant entre tots un món més just.

Junts aconseguirem el canvi.

Segueix-nos a Twitter.