FELICITATS, SOCIS DEL CONSORCI DEL PROJECTE “HOOP”!

Estem encantats d’anunciar que el projecte HOOP ha estat aprovat per al seu finançament a la IA (Acció d’innovació) del topic CE-FNR-17-2020 a la convocatòria amb data de tancament del 22 de gener de 2020.

HOOP (Hub of circular cities boosting platform to foster investments for the valorisation of urban biowaste and wastewater) és un projecte en consorci que inclou socis de 10 països membres de la UE, 5 municipis i 3 grups de ciutats, amb un pressupost d’aproximadament 8M € i que tindrà una durada de 4 anys.

En aquest projecte s’han involucrat tant empreses privades com ajuntaments, centres de recerca i universitats.

HOOP ajudarà a desbloquejar inversions de base biològica i a desplegar bioeconomies locals a Europa, a través d’un enfocament sistèmic i transversal. Oferirà assistència per al desenvolupament de projectes (PDA) a un grup de 8 ciutats “far” i els seus grups per a desenvolupar l’experiència tècnica, econòmica, financera i legal necessària per a fer inversions concretes que valorin la fracció orgànica de residus sòlids urbans i els llots d’aigües residuals urbanes, amb l’objectiu d’obtenir productes biològics segurs i sostenibles a partir d’ells.

A més, HOOP promourà el canvi de comportament ciutadà i l’acceptació dels productes basats en deixalles biològiques, així com la prevenció del malbaratament d’aliments.

Ens alegrem molt i ens sentim molt orgullosos d’haver format part d’aquest èxit ajudant a preparar aquesta proposta en col·laboració amb CETENMA, coordinador del consorci, i, a través d’ells, amb tots els socis. Estem molt il·lusionats per la gran aportació que significarà per a aquestes ciutats i per a tot el conjunt Europeu la realització d’aquest fantàstic projecte.

Segueix-nos a Twitter.